14.06 – Žumpa

Posted on 29. júna 2012

3


Poklop

Vďaka služobným cestám a celkovo vyššiemu vyťaženiu dátum príspevku nekorešponduje s dátumom publikovania blogu. Naschvál som dátum nechal podľa toho kedy sa činnosť vykonávala, nakoľko tento blog pre nás funguje ako neoficialny stavebný denník.

Tak ale už pekne poporiadku k veci. V zime, keď sme sa informovali na miestnom úrade o stave kanalizácie, bola istá nádej, že by sa tento rok robila kanalizácia aj na našej ulici. Keď sme si overovali túto informáciu na jar, bolo jasné, že nič také sa nekoná a musíme vyriešiť kanalizáciu žumpou. Po našich neblahých skúsenostiach s kopaním som sa tohoto úkonu celkom bál. Našťastie tento rok je suchý a vody je málo. Po pár ponukách som si nakoniec vybral pána Lelkéša. Zabezpečuje kompletné “nainštalovanie” žumpy. T.j. príde, odmeria, osadí a zapojí. Dokonca ako je vidieť musel prefabrikát jemne upravovať, aby nám sedeli vývody.

Po výbere sme osadili 12 kubíkovú žumpu. Fekál v dedine má aj tak len 10 m3 a aj vstupná rúra, s tým, že sa robila predpríprava na kanalizáciu ubrala niečo z celkového objemu.