17.03 – Plnou parou v pred

Posted on 17. marca 2011

2



Takže pokračujeme. Úvodom dopoviem, čo som slúbil v poslednom príspevku. V pondelok ráno naozaj prišiel chalan s “JCB”čkom a za približne hodinku zrovnal pozemok tak ako sme potrebovali. Ponaučenie do budúcna je jasné. Ak niečo chcete robiť, treba mať na to nástroje. V tomto prípade napr. také “JCB”čko. Ešte raz chalanovi ďakujem za ochotu.

Ako Zoli napísal v komentári, začalo sa pracovať na tatranskom profile. Keďže ja som bol na služobnej ceste, prinášam len zopár fotiek. Zatiaľ nemám žiadny komentár.

Na dom prišla nová profesia. Začala sa robiť elektrika. Z našeho pohľadu trošku skôr ako sme mali naplánované, len chlapi mali teraz voľno tak to chceli využiť. Prvý deň sa robil hromozvod. Pásovina v zemi bola spravená veľmi dobre, odpor bol veľmi nízky. Rozvody v dome už boli pre nás trošku záťaž. Nemali sme všetky detaily úplne doriešené. Naštastie pán Maringa je znalý svojho remesla a vo veľa veciach nám dáva taký “triezvy pohľad z reality”. Pri návrhu elektriky sme sa snažili čo najmenej zasahovať do obvodových múrov, aby sme nepoškodili parozábranu. Na niektorých miestach sme ale museli dať zástrčky aj na obvodový múr. Teraz riešime ale aj ťahanie ethernerovej kabeláže, kabeláže na satelit alebo káblovku. Taktiež treba mať navrhnutú kuchyňu a rozmiestnenie elektrospotrebičov. Už viem čo budem robiť celý víkend.